New Public Landscape and Art Icon for Shenzhen Bay
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationShenzhen, China
ClientChina Construction Steel Structure Corp. Ltd
Size86,111 sf (Site); 32,292 sf (Landscape)

CSCEC Steel is a division of the world’s largest construction company, China State Construction Engineering Corporation Limited. CSCEC Steel is recognized as a leading global steel structure manufacturer; their projects include the CCTV Headquarters in Beijing, the Shanghai IFC, the new Abu Dhabi International Airport, and the 26th Universiade Main Stadium. To celebrate the company’s anniversary, CSCEC Steel built a new corporate headquarters tower and a museum, located in the core of Shenzhen’s Nanshan District. The project’s main design challenge was a reflection fountain structure, a key landscape element that had been designed and constructed prior to SWA s involvement. The 17,000-square-foot fountain covers 50 percent of the site and sits atop of the museum shops. A sunken courtyard serves as the museum’s entry, retail frontage, and a passage to the City Subway station. A green wall softens the structures on site, while also carrying the foliage of the urban park into the sunken plaza. SWA provided three fountain floor design alternatives; a stainless steel motif, inspired by the client’s logo, was the selected scheme.

Gubei Gold Street

SWA was selected to conceptualize, design, and realize a rare find in bustling Shanghai—a pedestrian mall (Gold Street). The corridor occupies three city blocks, is flanked by 20-story high-rise residential towers with retail at street level and book-ended by SWA-designed parks. Creating an iconic presence and enlivening the area, the mall features plazas, fou...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

RIT Global Village and Global Plaza

Global Village, a pedestrian-only infill neighborhood adjacent to Rochester Institute of Technology’s academic core, and its mixed-use centerpiece, Global Plaza, create a social heart for 17,200 students and 3,600 faculty and staff. The landscape architects and architects collaborated on an urban design that establishes multiple “crossroads” ...

325 5th Avenue Plaza

A new residential tower has risen across the street from the Empire State Building. As a zoning incentive, a new public plaza was included to attract and accommodate the area’s tourists as well as its diverse office and residential neighborhood. The space is defined by a clean, contemporary design composition of spaces, elements and custom furniture meant to f...